Regulament de acces și vizitare a Castelului Bánffy din Răscruci

Regulamentul de acces și vizitare Castelului Bánffy din sat Răscruci, comuna Bonțida, conține principalele obligații ale proprietarului, ale administratorului și ale utilizatorilor acestuia, stabilind, printre altele, condițiile realizării accesului la obiectiv, programul și condițiile de vizitare, orarul de funcționare, utilizarea parcului și a spațiilor verzi, restricțiile impuse, obligațiile județului Cluj privind accesul și vizitarea obiectivului turistic Castelul Bánffy precum și sancțiunile, în cazul nerespectării obligațiilor impuse.

În acest sens, obiectivul turistic va fi deschis publicului de luni până duminică între orele 09:00 – 22:00. Vizitarea se poate face individual sau în grupuri, în baza unei cereri prealabile adresate președintelui Consiliului Județean Cluj și aprobată de către acesta. Capacitatea maximă a obiectivului este de 100 de persoane în Clădirea Castelului Bánffy, iar în curtea obiectivului numărul maxim va fi stabilit în funcție de natura evenimentului.

Reamintim faptul că, în urma finalizării unor ample lucrări de restaurare și conservare, în valoare de circa 11,5 milioane de euro Castelul Bánffy a fost reabilitat pe fonduri europene.

Related posts

Leave a Comment