Raliul Suediei – Restart în campania 2017 pentru Simone Tempestini

Juniorul NRA, Simone Tempestini, se întoarce la unul dintre raliurile pe care le apreciază foarte mult

Simone Tempestini, reprezentantul României în Campionatul Mondial de Raliuri, va lua startul în cel mai important test de dinaintea începerii programului WRC 2, în care va fi angrenat în acest sezon.

Raliul Suediei este unul dintre cele mai apreciate din calendarul Campionatului Mondial. Asta pentru că principala particularitate este că se desfăşoară în totalitate pe zăpadă, fiind singura întrecere de acest gen. Şi pentru Simone Tempestini, juniorul echipei Napoca Rally Academy, întrecerea nordică are un farmec aparte. Pe lângă faptul că apreciază configuraţia probelor speciale, pilotul român are şi o slăbiciune pentru tehnica de pilotaj pe gheaţă i zăpadă.

Este pentru a treia oară când Simone va lua startul în Suedia, deci se poate spune că este familiarizat cu mare parte din secretele acestui raliu. În campania pe care juniorul din Cluj o va efectua în sezonul 2017, Raliul Suediei are rol de test de acomodare cu automobilul Citroen DS3 R5, pentru etapele ce vor puncta în clasamentul categoriei WRC 2.

Cu doar câteva zile înainte de startul oficial, Tempestini şi navigatorul său, Giovanni Bernacchini, au efectuat o serie de teste cu DS3 R5 chiar în Suedia, toată lumea fiind încântată de cum au decurs acestea. Raliul va începe joi, 9 februarie, odată cu sesiunea de shakedown de la Skalla, în aceeaşi zi urmând a se alege şi prima probă specială, Karlstadt 1. Pagina de Facebook Napoca Rally Academy (https://www.facebook.com/NapocaRallyAcademy/) va oferi informaţii calde din Suedia pe tot parcursul week-end-ului, în timp ce materiale video live vor putea fi urmărite pe Red Bull TV (https://www.redbull.tv/live/AP-1Q84GQNEN1W11/fia-world-rally-championship).

“Nu pot spune că sunt mul?umit de cum a debutat sezonul 2017 pentru mine; din contra. Strategia noastră era să avem două raliuri în care să mergem cu cap şi să acumulăm experienţă cu noua maşină, Citroen DS3 R5. Din păcate am fost trădaţi chiar de ea la Monte Carlo, aşa că în Suedia trebuie să recuperăm şi ce am pierdut acolo” sustine pilotul Simone Tempestini.

Raliul Suediei contează ca a doua etapă în WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) si se va desfăşura în perioada 9 – 12 februarie, având un total de 337,42 km cronometraţi, împărţiţi în 18 probe speciale.


Related posts

Leave a Comment