PSD a depus la Senat moţiunea simplă la adresa ministrului Transporturilor, Radu Berceanu


Liderul grupului PSD din Senat, Ion Toma, a depus miercuri, în plenul Senatului, moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, intitulată “Transporturile din România, trase pe dreapta de guvernarea cu aceeaşi orientare”.Social-democratul Ion Toma i-a înmânat textul moţiunii simple împotriva ministrului Transporturilor şi lista de semnături a parlamentarilor preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri că, dacă UDMR şi PDL nu sunt “complici” cu ministrul Radu Berceanu şi nu au “furat şi ei, vor susţine înfiinţarea comisiei de anchetă în privinţa activităţii de la ministerul Transporturilor.
“Sperăm ca nu numai liberalii, ci şi ceilalţi colegi din Senat să voteze comisia de anchetă pe care am reuşit să o trecem prin Biroul Permanent, mai e nevoie doar de votul plenului”, a spus Ponta, precizând că este necesar ca “ilegalităţile” din zona transporturilor să fie anchetate de o comisie imparţială şi nu de către Radu Berceanu “şi acoliţii dânsului”. El a precizat că PSD şi PNL vor vota “în mod sigur” pentru înfiinţarea comisiei de anchetă, sperând că, dacă nu sunt “complici”, aceasta va fi susţinută şi de UDMR şi de PDL.
“Senatorii noştri şi cei liberali în mod sigur vor vota pentru. Dacă cei de la UDMR, dacă cei de la PDL vor dori practic să fie complici cu domnul Berceanu şi să acopere ilegalităţile acestuia, vom reuşi şi vom dezbate în public prin media, prin toate instrumentele democratice, dar dacă nu sunt complici, dacă nu au furat şi ei, dacă nu şi-au pus rude acolo, dacă nu au interese proprii, ar trebui să voteze această comisie”, a mai spus Ponta.
Pe de altă parte, liderul social-democrat a spus că va susţine şi demersul PNL, în privinţa înfiinţării unei comisii de anchetă cu privire la analizarea raporturilor dintre finanţatorii PDL şi contractele cu instituţiile publice obţinute de aceştia.
Biroul Permanent al Senatului a decis în martie înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, şi a activităţii din acest minister, fiind aprobată o componenţă de 11 membri. La solicitarea PDL s-a decis suplimentarea numărului membrilor comisiei de la 9 la 11, faţă de propunerea iniţială a PSD.
Deocamdată, doar PSD şi PNL au făcut propuneri pentru a desemna reprezentanţi în această comisie. Social-democraţii i-au propus pe senatorii Marius Bota, Dan Şova şi Cosmin Vasile Nicula. Liberalii i-au propus la rândul lor pe Titus Liviu Paşca şi Marius Petre Nicoară.

Related posts

Leave a Comment