Protest împotriva reamenajării Parcului Feroviarilor din Cluj

Aproximativ 20 de persoane, care reprezintă opt organizații neguvernamentale, au organizat un protest împotriva reamenajării Parcului Feroviarilor. Oamenii reclamă faptul că lucrările presupun tăierea unei mari părți a celor 158 de arbori din parc, dintre care unii au o vechime de 130 de ani.Protestatarii s-au adunat la intrarea în Parcul Feroviarilor, pentru că angajații firmei care păzește parcul le-au interzis accesul în incintă. ”Nu putem să vă lăsăm înăuntru până când nu facem curățenie”, le-a spus protestatarilor portarul.
La rândul lor, protestatarii au lipit o bucată de hârtie pe un stâlp de metal de la intrarea în parc și au scris, apoi au lipit etichete autocolante prin care descriau cum vor să arate Parcul Feroviarilor. Unul dintre protestatari a început să se joace cu o minge de fotbal pe carosabil, în semn de protest față de faptul că parcul a fost închis.
La rândul său, primarul Sorin Apostu a declarat că municipalitatea nu poate să facă nimic pentru a împiedica lucrările din Parcul Feroviarilor, deoarece acesta nu este administrat de Consiliul Local, ci de clubul de fotbal CFR Cluj. El a afirmat că a depus, totuși, o sesizare la Agenția pentru Protecția Mediului.
Deocamdată, reprezentanții clubului CFR Cluj nu au o poziție oficială față de protestul ecologiștilor. Neoficial, mai mulți reprezentanți ai clubului au spus că nu înțeleg motivele acestei acțiuni, pentru că, în prezent, parcul este, de fapt, un teren viran, plin cu bălării, care va fi reamenajat sub forma unui complex sportiv care va oferi motive de mândrie comunității locale.

Related posts

Leave a Comment