Profesor la UMF: Românii au motive mai multe să se teamă de gripă sau de rujeolă decât de coronavirus

Românii trebuie să se teamă mai mult de boli precum gripa sau rujeole decât de coronavirus, spun medicii clujeni. Ei afirmă că, statistic, există mai multe șanse ca românii să se îmbolnăvească grav de astfel de boli decât de virusul descoperit în China. În evidențele medicilor clujeni se află zeci de persoane care suferă de forme severă de gripă, în timp ce singurul caz suspect de contaminare cu coronavirus, cel al unei stewardese poloneze, nu a fost confirmat.

Foarte mulți dintre români sunt expuși la îmbolnăviri cu diferite virusuri răspândite în mod obișnuit în țara noastră, pentru că mulți refuză să se vaccineze. În mod statistic, este mai probabil ca un român obișnuit să sufere de consecințele unei gripe severe decât de cele ale contaminării cu coronavirus, spune profesorul Sorin Man de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj.

Pentru a limita posibilitatea contaminării cu virusuri, medicii clujeni le recomandă celor care lucrează în colectivități să poarte măști de protecție și să consume vitamine care fortifică organismul. De asemenea, în cazul în care se îmbolnăvesc, cele mai eficiente tratamente sunt cele cu medicamente antivirale.

Mai multe detalii, în emisiunea Doctor Online de la ViaCluj.tv, realizată de Bianca Pădurean.

Related posts

Leave a Comment