“Prinţul de Transilvania” a fost arestat în Portugalia


Un autoproclamat “prinţ de Transilvania” a fost arestat în Portugalia. “Prinţul” de fapt era un belgian în vârstă de 38 de ani, care după ce a fost reţinut, a fost plasat în arest preventiv, fiind suspectat de mai multe escrocherii şi de spălare de bani.Belgianul, care se recomanda ca fiind “prinţul de Transilvania”, este “suspectat de mai multe infracţiuni de escrocherie, falsificarea a două garanţii bancare în valoare de 170 de milioane de euro, spălare de capital şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni”, a precizat poliţia portugheză în comunicatul său .
“Prinţul de Transilvania” a fost reţinut în urma plângerilor depuse de două bănci portugheze şi după ce justiţia a demarat o anchetă în anul 2006. Operaţiunea, numită “Regatul amânat”, a dus în februarie la reţinerea unui alt cetăţean belgian, plasat, de asemenea, în arest preventiv. Autorităţile nu au dezvăluit nici identitatea şi nici locurile în care au fost arestaţi cei doi belgieni.
Pentru obţinerea garanţiilor bancare, suspecţii afirmau că intenţionează să deschidă o fabrică de piese pentru avioane. Poliţia portugheză afirmă că ei ar fi prezentat proiectul de deschidere a fabricii mai multor agenţii bancare situate în patru oraşe diferite din Portugalia, cerând în total circa 500 de mil.de euro.

Related posts

Leave a Comment