Prima vizită regală în Regiunea Autonomă Găgăuzia

Alteța Sa Regală Principele Radu al României va efectua, în zilele de 28 și 29 septembrie 2015, o vizită oficială în Republica Moldova. Vizita va avea loc la Chișinău, capitala țării, și la Comrat, centrul administrativ al Regiunii Autonome Găgăuzia. Este prima vizită a unui membru al Familiei Regale în Găgăuzia, a anunțat Secretariatul Majestății Sale Regelui.Călătoria la Chișinău și Comrat reprezintă a opta vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2015, după Republica Moldova în februarie și aprilie, Franța în martie, Turkmenistan în aprilie, Suedia în mai, Azerbaidjan în iunie și Olanda în iulie.

Principele Radu se va întâlni cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu. De asemenea, Alteța Sa Regală va avea o întâlnire cu primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Principele Radu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Academiei de Științe a Moldovei. Alteța Sa Regală va face o donație de carte Universității.

Alteța Sa Regală va mai vizita Universitatea Agrară de Stat a Moldovei și Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău.

La Comrat, Principele Radu se va întâlni cu Irina Vlah, bașcanul (guvernatorul) Găgăuziei, precum și cu reprezentanți ai Comitetului executiv al Regiunii autonome.

Principele Radu va vizita Universitatea de Stat din Comrat, Centrul de informare al României, Muzeul Istoric Regional al Găgăuziei, precum si Biblioteca Turcească „Mustafa Kemal Atatürk”.

Anul acesta, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au sărbătorit Noaptea Învierii la Chișinău, la Catedrala Mare a orașului.

Related posts

Leave a Comment