Previziune: Prețurile locuințelor din Cluj vor crește din nou

Creșterea prețurilor materialelor de construcții determină o nouă creștere a prețurilor apartamentelor din Cluj, în condițiile în care Cluj-Napoca era, oricum, cel mai scump oraș din România. Unii specialiști în piața imobiliară se așteaptă ca prețul mediu al apartamentelor să depășească pragul de 2.000 de euro pe metrul pătrat, în condițiile în care, la jumătatea anului, atinsese pragul de 1.900 de euro pe metrul pătrat. Deja, au apărut proiecte imobiliare în zone bune ale orașului în care un metru pătrat construit este evaluat la 3.000 de euro.

Piața materialelor de construcții din Cluj suferă consecințele unei crize globale în lanțurile de aprovizionare. Această criză a dus la majorarea semnificativă a prețurilor unor materiale, cu consecința depășirii bugetelor estimate de constructori, spune antreprenorul Ionuț Coman, care a fondat o companie care importă cantități mari de materiale de construcții, OptGroup.

Creșterea prețurilor materialelor de construcții a dus la accelerarea creșterii prețurilor de pe piața imobiliară din Cluj. În aceste condiții, cumpărătorii sunt foarte prudenți înainte de a face o nouă investiție, mai ales că nici cursul leu-euro nu îi încurajează pe care care vor să cumpere cu ajutorul creditelor bancare, spune reprezentanta celei mai mari agenții imobiliare din Cluj, Ioana Oltean, de la Napoca Imobiliare.

La rândul lor, creșterile de preț în domeniul materialelor de construcție îi descurajează și pe clujenii care vor să își construiască locuințe pe cont propriu.

Cele mai mari creșteri sunt înregistrate în segmentul locuințelor de lux. Există agenții imobiliare care au calculat că o vilă într-o zonă bună din Cluj a ajuns să coste mai mult decât un castel în sudul Franței.

Related posts

Leave a Comment