Premiu prestigios pentru clujenii care au dus 5.000 de ghiozdane în Africa

Doi clujeni au fost răsplătiți cu prestigiosul premiu Mother Teresa Charity Award, acordat în memoria Sfintei Teresa de Calcutta. Cei doi clujeni au participat la raliul Budapesta – Bamako și au dus în Sierra Leone 5.000 de ghiozdane, pe care le-au împărțit copiilor din Africa. Ghiozdanele au fost donate de oameni din întreaga țară, care au dorit să îi ajute pe școlarii dintr-una dintre cele mai sărace țări de pe planetă.

Albert Deak și Cătălin Priscorniță sunt cei doi clujeni care au luat parte la ediția din acest an a raliului Budapesta – Bamako. Cei doi automobiliști au vrut să dea și o dimensiune caritabilă raliului. De aceea, ei au strâns 5.000 de ghiozdane donate de români. Ghiozdanele conțineau rechizite, jucării, precum și poza copilului român care își trimitea vechiul ghiozdan unui copil din Sierra Leone. ”Donația i-a impresionat pe organizatorii raliului și pe reprezentanții guvernului din Sierra Leone. Inițiativa celor doi clujeni a fost răsplătită cu premiul Mother Teresa Charity Award”, spune Albert Deak.

”Donația a fost primită extraordinar în Sierra Leone. Mulți dintre copii nu văzuseră niciodată un ghiozdan. Cei mai mulți aveau doar un caiet și un creion”, spune Cătălin Priscorniță.

Cei doi clujeni au mai rămas o săptămână în Africa după finalizarea raliului pentru a se ocupa personal de donarea celor 5.000 de ghiozdane. Gestul lor a ținut prima pagină a presei din Sierra Leone.

Related posts

Leave a Comment