Premierul Republicii Moldova nu a acceptat demisia ministrului de Externe, Iurie Leancă

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, nu a acceptat demisia ministrului de Externe, Iurie Leancă, informează PRO TV Chişinău, potrivit Mediafax.Ministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a demisionat luni, potrivit www.romanialibera.ro.

“Iurie Leancă i-a prezentat, luni, primului-ministru Vladimir Filat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Decizia respectivă are rolul de a onora angajamentul public asumat anul trecut de ministrul Iurie Leancă, de a demisiona în cazul în care, până în ianuarie 2013, nu vor fi asigurate condiţiile necesare pentru ridicarea de către UE a regimului de vize pentru călătoriile pe termen scurt ale cetăţenilor moldoveni în Spaţiul Schengen”, se arată într-un comunicat al Ministerului moldovean de Externe, informează PRO TV Chişinău.

Însă, premierul Vlad Filat a anunţat că nu va accepta demisia ministrului de Externe.

În noiembrie 2011, Iurie Leancă declara că, în cazul în care până la sfârşitul anului 2012 cetăţenii moldoveni nu vor avea regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană, va demisiona.

Related posts

Leave a Comment