Premieră pe Cluj Arena: Campionatul European de Atletism

Cluj Arena, stadionul emblemă a Clujului și a întregii Transilvanii, va găzdui în perioada 19-20 iunie o nouă competiție sportivă majoră: Campionatul European de Atletism pe echipe – Liga I, ediția 2021.
 „???????? ??????? ????? ????? ? ??????? ????? ?????????? ???????? ?? ????? ?? ???? ??????? ? ?????????? ? ???? ??????????? ?? ???????? ?? ???? ?????? ?-? ???????? ?? ??????? ??? ?? ???? ?? ???????? ??????????? ?? ???????? ????????? ? ?̂??????????? ????????. ???? ??????, ????, ?? ? ???? ?????????? ???????? ?????? ???? ??? ??? ?? ????? ?? ?? ???? ?????, ??? ?? ???????? ????????? ??? ??? ?? ?? ??????, ??????? ???? ???????????? ?????????????? ??? ???????? ?? ???? ???????? ?? ????????”, susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.
Competiția care va avea loc în acest weekend va aduce la Cluj-Napoca 12 dintre cele mai puternice echipe europene ale momentului: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Norvegia, Olanda, România, Suedia și Turcia.
Pentru două zile, sportivii obișnuiți să concureze pe cont propriu se vor simți parte a unei echipe, luptând toți pentru același obiectiv: acela de a se clasa, împreună, pe un loc cât mai bun în clasamentul final. Echipele sunt mixte. În cele două zile de concurs vor fi programate nu mai puțin de 20 de întreceri masculine și tot atâtea feminine.
Pe Cluj Arena vor putea fi văzuți la lucru câțiva dintre cei mai valoroși atleți din lume. Echipa Elveției îi va avea în componență pe Ajla DelPonte, dublul campion european indoor la 100 m și 4×100 m în acest an, dar și pe Angelica Moser, deținătoarea titlului continental de sală la săritura cu prăjina. Grecia va veni în România cu liderul mondial la săritura în lungime Miltiadis Tentoglou. O altă campioană europeană prezentă la Cluj-Napoca va fi olandeza Femke Bol, senzația de 21 de ani a atletismului de pistă, care a cucerit anul acesta titlurile de sală ale senioarelor la 400 m și în ștafeta de 4×400 m. Ea se află în vârful de formă al carierei după ce săptămâna trecută a spulberat recordul european sub 23 de ani în concursul Diamond League de la Florența. Lieke Klaver, coechipiera sa din ștafeta de 4×400 m care a cucerit titlul continental în martie, la Torun, va fi, de asemenea, prezentă la Cluj-Napoca. Ea va concura în proba de 200 m.
Bineînțeles, și România are sportivi de mare valoare înscriși în acest concurs. Unul dintre ei, Rareș Toader, a stabilit recent recordul național la aruncarea greutății în cadrul Campionatului de Atletism desfășurat, de asemenea, pe Cluj Arena. La aceștia se adaugă Alin Firfircă, unul dintre cei mai valoroși aruncători de disc din lume, dar și Florentina Iușco, una dintre sportivele care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice din acest an, în proba de săritura în lungime.
În ceea ce privește accesul spectatorilor, acesta se va face pe la Tribuna a II-a, începând cu ora 16.00. Participarea este permisă doar persoanelor vaccinate, celor care se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, ori a unui test antigen în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Related posts

Leave a Comment