Premieră pe Cluj Arena: Campionatul European de Atletism

Cluj Arena, stadionul emblemă a Clujului și a întregii Transilvanii, va găzdui în perioada 19-20 iunie o nouă competiție sportivă majoră: Campionatul European de Atletism pe echipe – Liga I, ediția 2021.
 „𝐴𝑙𝑒𝑔𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎 𝑑𝑟𝑒𝑝𝑡 𝑔𝑎𝑧𝑑𝑎 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑛𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑖𝑠𝑡𝑎 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑎 𝑜 𝑔𝑎𝑧𝑑𝑢𝑖𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑑𝑒𝑡𝑒𝑟𝑚𝑖𝑛𝑎𝑡𝑎 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑛𝑢𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝐶𝑙𝑢𝑗𝑢𝑙 𝑙-𝑎 𝑐𝑎𝑠𝑡𝑖𝑔𝑎𝑡 𝑖𝑛 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑖𝑖 𝑎𝑛𝑖 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑙𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑎 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑐𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣𝑒. 𝐷𝑒𝑗𝑎 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚, 𝑖𝑎𝑡𝑎, 𝑙𝑎 𝑎 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑒 𝑎𝑡𝑙𝑒𝑡𝑖𝑐𝑎 𝑚𝑎𝑗𝑜𝑟𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑜𝑐 𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑎𝑛 𝑝𝑒 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝐴𝑟𝑒𝑛𝑎, 𝑖𝑎𝑟 𝑖𝑛 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑎 𝑢𝑟𝑚𝑎𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑚𝑎𝑖 𝑓𝑖 𝑠𝑖 𝑎𝑙𝑡𝑒𝑙𝑒, 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝐶𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑛𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑒𝑖 𝑠𝑖 𝐶𝑢𝑝𝑎 𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑒𝑖 𝑙𝑎 𝑎𝑡𝑙𝑒𝑡𝑖𝑠𝑚”, susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.
Competiția care va avea loc în acest weekend va aduce la Cluj-Napoca 12 dintre cele mai puternice echipe europene ale momentului: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Norvegia, Olanda, România, Suedia și Turcia.
Pentru două zile, sportivii obișnuiți să concureze pe cont propriu se vor simți parte a unei echipe, luptând toți pentru același obiectiv: acela de a se clasa, împreună, pe un loc cât mai bun în clasamentul final. Echipele sunt mixte. În cele două zile de concurs vor fi programate nu mai puțin de 20 de întreceri masculine și tot atâtea feminine.
Pe Cluj Arena vor putea fi văzuți la lucru câțiva dintre cei mai valoroși atleți din lume. Echipa Elveției îi va avea în componență pe Ajla DelPonte, dublul campion european indoor la 100 m și 4×100 m în acest an, dar și pe Angelica Moser, deținătoarea titlului continental de sală la săritura cu prăjina. Grecia va veni în România cu liderul mondial la săritura în lungime Miltiadis Tentoglou. O altă campioană europeană prezentă la Cluj-Napoca va fi olandeza Femke Bol, senzația de 21 de ani a atletismului de pistă, care a cucerit anul acesta titlurile de sală ale senioarelor la 400 m și în ștafeta de 4×400 m. Ea se află în vârful de formă al carierei după ce săptămâna trecută a spulberat recordul european sub 23 de ani în concursul Diamond League de la Florența. Lieke Klaver, coechipiera sa din ștafeta de 4×400 m care a cucerit titlul continental în martie, la Torun, va fi, de asemenea, prezentă la Cluj-Napoca. Ea va concura în proba de 200 m.
Bineînțeles, și România are sportivi de mare valoare înscriși în acest concurs. Unul dintre ei, Rareș Toader, a stabilit recent recordul național la aruncarea greutății în cadrul Campionatului de Atletism desfășurat, de asemenea, pe Cluj Arena. La aceștia se adaugă Alin Firfircă, unul dintre cei mai valoroși aruncători de disc din lume, dar și Florentina Iușco, una dintre sportivele care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice din acest an, în proba de săritura în lungime.
În ceea ce privește accesul spectatorilor, acesta se va face pe la Tribuna a II-a, începând cu ora 16.00. Participarea este permisă doar persoanelor vaccinate, celor care se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, ori a unui test antigen în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Related posts

Leave a Comment