Prefectul l-a suspendat din funcție pe Radu Bica. Cine va fi vicepreședinte interimar al Consiliului Județean?

Prefectul de Cluj, Florin Stamatian, a semnat ordinul prin care a constatat suspedarea din funcție a vicepreședintelui PDL al Consiliului Județean Cluj, Radu Bica. Acesta a fost arestat preventiv, la cererea procurorilor DNA, pentru 29 de zile, pentru fapte de corupție.Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Anca Stănescu, a confirmat faptul că ordinul de suspendare a fost trimis Consiliului Județean. Măsura suspendării din funcție va rămâne în vigoare în toată perioada în care Radu Bica va fi în arest preventiv, a spus Anca Stănescu.

Potrivit legii, consilierii județeni urmează să se întrunească în ședință pentru a alege un vicepreședinte interimar al Consiliului Județean. Surse din cadrul PDL au avansat numele consilierului județean Călin Tuluc pentru această funcție.

De asemenea, reprezentanții PDL au declarat că, deși l-au exclus din partid, la cererea sa, pe Radu Bica, nu îi vor retrage, deocamdată, sprijinul politic, așa că Radu Bica își va putea păstra mandatul de consilier județean. În actuala legislatură, un alt consilier județean, Ilie Cornoiu, de la PRM, a fost o vreme arestat preventiv, în scandalul ”Mită la Bacalaureat”. Nici el nu și-a pierdut mandatul de consilier județean, a cărui exercitare a reluat-o în momentul în care a fost eliberat.

Related posts

Leave a Comment