Ponta: Vreau să demonstrez în România că austeritatea nu e singura soluţie pentru Europa


Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat sâmbătă, în cadrul unei dezbateri la congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), că a vrut să demonstreze în România, prin măsurile luate, că austeritatea şi tăierile bugetare nu sunt singura cale de a avea dezvoltare şi creşterea nivelului de trai.

“Prima măsură pe care am luat-o în calitate de prim-ministru a fost să dau înapoi salariile şi pensiile, că banii pe care îi avem trebuie cheltuiţi mai bine pentru programe economice şi sociale. (…) Vreau doar să demonstrez că austeritatea şi tăierile nu sunt singura cale de a avea dezvoltare şi creştere”, a spus premierul Victor Ponta.
Potrivit acestuia, austeritatea nu salvează Europa, dând ca exemple negative situaţiile din Spania şi Grecia, “unde situaţia e chiar mai rea” decât înainte de aceste măsuri, informează agenţia Agerpres.
“Am încercat să demonstrez prin exemplul ţării mele că putem avea un program social la guvernare, să avem creştere economică şi să le explicăm oamenilor că mai există o alternativă la ceea ce germanii şi alţi conservatori susţin că este singura cale. Dacă reuşim să le dovedim oamenilor că mai este o cale, o cale mai rezonabilă, mai acceptabilă, ei o vor aprecia mai mult”, a declarat Victor Ponta.
El a mai menţionat că, dacă politica socialistă se va dovedi una coerentă, la viitorul congres al PES vor exista mai mulţi premieri socialişti.

Related posts

Leave a Comment