Ponta: USL va depune o moțiune de cenzură pe tema legii Sănătății

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunțat că parlamentarii alianței Opoziției vor depune o moțiune de cenzură pe tema noii legi a Sănătății. ”Vom folosi toate mijloacele de luptă parlamentară împotriva acestei legi”, a spus președintele PSD.De asemenea, el a declarat că, din decembrie, când USL ar avea majoritatea în Parlament, va începe procedurile pentru modificarea legii Sănătății. Victor Ponta a mai spus că noul Guvern USL îl va readuce la Ministerul Sănătății pe doctorul Raed Arafat. Acesta și-a dat demisia din funcția de subsecretar de stat, în urma unei dispute televizate cu președintele Traian Băsescu.

Liderul USL și-a exprimat părerea că doctorul Raed Arafat trebuie susținut să continue munca începută la SMURD și a adăugat că statul trebuie să își asume în continuare responsabilitatea pentru finanțarea sistemelor de educație și de sănătate, pentru că doar foarte puțini români își permit să plătească pentru astfel de servicii private. Victor Ponta mai spune că, dacă noua lege va fi aplicată, foarte multe spitale, în special din orașele mici, vor da faliment, iar cele care vor fi reorganizate sub forma unor fundații vor scăpa controlului Curții de Conturi.

Miza întregii legi ar fi, în opinia lui Victor Ponta, gestionarea sumei de 4,5 miliarde de euro, cât reprezintă bugetul anual al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. El a acuzat faptul că ar exista persoane interesate să pună mâna pe acești bani și că persoanele cu pricina ar fi apropiați ai președintelui Traian Băsescu.

Related posts

Leave a Comment