Pompierii clujeni vor fi la datorie de Sărbători

Angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență vor fi la datorie de Sărbători.

”Peste 150 de pompieri, respectiv 140 de mijloace și autospeciale pentru intervenție sunt disponibile în permanență în caz de nevoie pentru stingerea incendiilor, asistență SMURD sau evacuare în situații de urgență.

În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirii situațiilor de urgență. Numai în ultimele trei săptămâni, inspectorii ISU Cluj au desfășurat controale de prevenire a situațiilor de urgență în obiective în care se preconizează că urmează să fie aglomerări de persoane.

Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii au loc la locuințe și au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

În altă ordine de idei, pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură. În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazați în structuri de primire turistice, familiarizați-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Pompierii vă urează sărbători liniștite, lipsite de evenimente care să vă pună în pericol viața sau bunurile!”, spun reprezentanții inspectoratului clujean, prin intermediul unui comunicat de presă.

Related posts

Leave a Comment