Poliția din New York a folosit drone săptămâna trecută pentru monitorizarea petrecerilor din curțile oamenilor

Departamentul de poliție din New York intenționează să folosească aeronavele fără pilot ca răspuns la plângerile venite de pe urma petrecerilor din cartier, inclusiv evenimentele private, în weekendul Zilei Muncii.

Cei care au participat la petreceri în aer liber sau la grătare în New York în acest weekend au putut observa un oaspete nepoftit care planează peste festivitățile lor: o dronă de supraveghere a poliției. „Dacă un apelant afirmă că este o mulțime mare, o petrecere mare în curtea din spate, ne vom folosi bunurile pentru a merge și verifica petrecerea”, a declarat Kaz Daughtry, comisarul adjunct al NYPD, la o conferință de presă, conform NBC.

„Este un anunț îngrijorător și contravine Legii POST”, a spus Daniel Schwarz, un strateg în domeniul confidențialității și tehnologiei la New York Civil Liberties Union, referindu-se la o lege a orașului din 2020 care impune ca NYPD să-și dezvăluie tacticile de supraveghere. „Desfășurarea de drone în acest fel este un scenariu inspirat de literatura sf.”

Planul a atras o reacție imediată din partea susținătorilor de confidențialitate și libertăți civile, ridicând întrebări cu privire la faptul dacă o astfel de utilizare a dronei a încălcat legile existente pentru supravegherea poliției.

Mișcarea a fost anunțată în timpul unei conferințe de securitate axat pe J’ouvert, un festival anual din Caraibe care marchează sfârșitul sclaviei, care aduce mii de petrecăreți și o prezență puternică a poliției pe străzile din Brooklyn.

Mai multe departamente de poliție din Statele Unite au fost dotate cu drone în ultimul an

Daughtry a spus că dronele vor răspunde la „apeluri neprioritare și prioritare” dincolo de traseul paradei. La fel ca multe orașe, New York se bazează din ce în ce mai mult pe drone în scopuri polițienești. Datele păstrate de oraș arată că departamentul de poliție a folosit drone pentru siguranța publică sau în scopuri de urgență de 124 de ori în acest an, cu mult în creștere față de 2022 când au fost doar 4 intervenții de acest fel. Dronele au fost observate în cer după prăbușirea unei parcări la începutul acestui an și când o petrecere cu adolescenți s-a încheiat în haos.

Aproximativ 1.400 de departamente de poliție din SUA folosesc în prezent drone într-o anumită formă, potrivit unui raport recent al Uniunii Americane pentru Libertate Civilă. Conform regulilor
federale, acestea sunt, în general, limitate la zborul în raza de vizibilitate a operatorului, deși multe departamente au cerut să se facă diverse excepții.

CITEȘTE ȘI:

Epave descoperite în Marea Mediterană cu ajutorul submarinelor dronă

Premieră la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu – Spectacol cu 200 de drone deasupra orașului Sibiu!

Related posts

Leave a Comment