Piața imobiliară: Clujul rămâne cel mai scump oraș din România

Clujul rămâne cea mai scumpă și cea mai dinamică piață imobiliară din România. Pandemia a însemnat recalibrarea unor tendințe, în sensul că, după experiența din perioada stării de urgență, clujenii caută apartamente cu o cameră în plus sau case în zonele periurbane. Însă prețurile au continuat să crească și vor continua și în perioada următoare.

Prețul mediu al unui apartament din Cluj a depășit pragul de 1.800 de euro pe metrul pătrat. Prețurile au crescut și în perioada pandemiei, chiar dacă mai moderat decât înainte, și vor continua să crească, datorită numărului mare de tineri care vor să se mute în Cluj, spune fondatoarea celei mai mari agenții imobiliare din oraș, Ioana Oltean, fondatoarea Napoca Imobiliare, prezentă într-o emisiune la Via Cluj TV.

Pe lângă studenți, prețul proprietăților imobiliare din Cluj crește și datorită altor factori. Așa ar fi numărul mare de IT-ști care lucrează în oraș, expații care vin tot mai mulți, precum și celor care lucrează și în alte domenii economice decât IT-ul aflate în plin avânt. Așa ar fi producția industrială sau sector de servicii pentru afaceri.

Related posts

Leave a Comment