Pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier din cauza condițiilor meteo

În cursul dimineţii zilei de luni, 13 martie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier dar, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în timpul nopții, există posibilitatea formării de polei pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte a județului.

În acest context, potrivit Consiliului Județean (CJ) Cluj pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 12 martie, s-a acţionat pe nouă drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a impus intervenția pe două drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 104 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul ultimelor 24 de ore a fost necesară intervenția pe șase drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 15 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe trei drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 28 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe trei drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 41 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment