Se introduce rețeaua de apă în zona Lagunei Albastre din Aghireșu

Certificatul de urbanism necesar extinderii rețelei de apă în partea de nord a localității Aghireșu Fabrici, în zona Lacului „Laguna Albastră” a fost emis de către autoritățile județene.

Investiția de introducere a apei potabile în zona Caolina – Lacul Laguna Albastră prevede construirea unei conducte de distribuție pe o lungime de 2,18 km, pentru mai multe grupuri de case situate de-a lungul a două străzi.

Conform proiectului, viitoarea rețea de apă se va conexa la conducta de distribuție a apei aflată în construcție și care va lega, pe o distanță totală de 18 km, localitățile Ticu Sat, Ticu Colonie, Dâncu și Arghișu din comuna Aghireșu.

„În comuna Aghireșu derulăm, deja, prin intermediul Companiei de Apă Someș, un amplu proiect de extindere a rețelei de apă, în patru localități aparținătoare, în valoare de peste 10 milioane de lei. Astfel, în mod firesc, am răspuns afirmativ solicitării autorităților locale de a susține și acest proiect ce vizează o zonă a Aghireșului aflată în plină dezvoltare și care dispune de un ridicat potențial turistic”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, tot în vederea creșterii numărului de beneficiari ai serviciului de alimentare cu apă și canalizare în sistem centralizat, Consiliul Județean a emis la începutul anului 2023 autorizația de construire pentru extinderea rețelelor și în zona de est a localității Aghireșu Fabrici, spre ieșirea către satul Dorolțu.

Related posts

Leave a Comment