Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” a trecut la ora de vară și își așteaptă vizitatorii

Secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” a trecut la ora de vară și îi așteaptă, cu un nou program de vizitare, pe toți vizitatorii.

Doritorii de a petrece câteva ore în are liber sunt așteptați de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18:00 (ultima intrare fiind la ora 17.00), să se bucure de liniștea și frumusețea naturii, să admire obiectivele găzduite în incinta Parcului, dar și să ia parte la evenimentele ce vor fi organizate în lunile următoare.

Reeprezentanții Parcului Etnografic preciz\ează faptul că toate activitățile se vor desfășura cu respectarea strictă a normelor impuse de contextul epidemiologic actual.

Parcul Etnografic Național ,,Romulus Vuia” este cel mai vechi muzeu în aer liber din România și unul dintre cele mai frumoase din Europa. Acesta ocupă, în prezent, o suprafață de peste 15 ha și găzduiește în incinta sa numeroase monumente și obiective reprezentative pentru cultura materială din întreaga Transilvanie. Printre acestea se numără Biserica din Cizer, edificată de Horea, care a făcut și obiectul unor ample lucrări de restaurare în cadrul proiectului „Restaurare-conservare și punere în valoare a bisericilor Cizer și Petrind”.

Related posts

Leave a Comment