Parada de la înălţime: “niciodată senzaţia de libertate nu a fost atât de copleşitoare”

Majoritatea dintre noi au visat măcar o dată în viaţă să fie la înălţime, la propriu. În acest sfârşit de săptămână visul multora a devenit realitate. Indiferent de vârstă sau ocupaţie, zeci de persoane s-au ridicat timp de aproape o oră în slăvile cerului reuşind să simtă puterea vântului şi să se delecteze cu o privelişte unică de deasupra munţilor.Toate acestea au fost posibile în cadrul Paradei Baloanelor cu Aer Cald desfăşurată la Câmpu Cetăţii în judeţul Mureş. Evenimentul, ajuns la cea de-a noua ediţie, a întrunit echipe din şase ţări, printre care România, Republica Moldova, Ungaria şi Slovacia.

Ajunsă acolo, în mijlocul a 20 de baloane ancorate, am avut ocazia de a vorbi cu piloţii, dar şi cu cei care au trăit pentru prima dată experienţa unui zbor de acest gen. La scurt timp după sosirea echipelor de zbor, un adolescent curios s-a apropiat de balonul lângă care discutam cu pilotul. Ochii băiatului au spus totul din prima secundă, iar imediat am primit şi confirmarea “am zburat anul trecut, a fost prima dată şi a trebuit să îmi fac curaj să urc în balon, dar este o senzaţie de nedescris, abia aştept să retrăiesc acele momente. Niciodată senzaţia de libertate nu a fost atât de copleşitoare ca atunci când m-am ridicat în aer”.

Marcată de reacţia lui Cosmin, m-am apropiat de un cuplu tânăr care plătise deja costul unei călătorii aeriene şi îşi aştepta cu nerăbdare rândul. I-am întrebat ce i-a determinat să opteze pentru un zbor cu balonul. “Cred că e cel mai romantic mod de a-ţi demonstra dragostea faţă de fiinţa dragă, ce poate fi mai sugestiv decât faptul că o ridic pe iubita mea deasupra întregii lumi şi o fac în mod direct, nu doar declarativ”, a punctat tânărul, zâmbind.

“Sunt foarte mulţi doritori. Noi am fost şi anul trecut şi am revenit cu tot dragul la ediţia din acest an. Pe lângă faptul că le oferim clipe de neuitat celor care optează pentru un zbor, reuşim să ne întâlnim cu echipe din alte ţări, iar acest schimb de experienţă este foarte util şi interactiv pentru noi toţi”, explică Sergiu Zavulan, unul dintre piloţii din Republica Moldova.

De la organizatori am aflat că un zbor de aproximativ 45 de minute costră 320 de RON, iar cei care îşi fac curaj să se ridice peste crestele munţilor nu regretă nici o clipă decizia luată.

Cei prezenţi la Paradă, chiar dacă nu au zburat, s-au delectat cu imaginea colorată oferită de baloanele care se apropiau tot mai mult de nori, iar această imagine i-a făcut pe toţi să ridice ochii plini de speranţă la cer şi să zâmbească la gândul că dincolo de toate se pot face şi la noi în ţară lucruri frumoase.

Related posts

Leave a Comment