Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” într-un concert pentru tineret

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va susţine un concert pentru tineret pe scena Colegiului Academic.

Spectacolul, dirijat de către dirijorului principal Gabriel Bebeşelea, va avea loc vineri, 17 martie 2017, de la ora 13:00.

Două dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Ceaikovski, Marş Slav şi uvertura-fantezie Romeo şi Julieta, vor fi prezentate publicului. Pentru poveşti, invitat va fi actorul Teatrului de Păpuşi Puck – Ionuţ Constantinescu, ce va completa parcursul momentelor muzicale cu explicaţii atractive pentru copii.

La doar 28 de ani, Gabriel Bebeşelea este recunoscut ca unul dintre „cei mai înzestraţi dirijori ai României ultimelor decade” (Jurnalul Festivalului „George Enescu”, 2011). Câştigător al Competiţiei de Dirijat „Lovro von Matačić” de la Zagreb, Gabriel Bebeşelea este şi deţinătorul Premiului I la Concursul de Dirijat „Jeunesses Musicales” din 2010. Imediat după acest concurs, a fost numit dirijor principal al Operei din Iaşi, devenind cel mai tânăr şef de orchestră într-o astfel de postură din România. Odată cu stagiunea 2013/2014, a fost numit Dirijor Invitat Principal la Filarmonica din Sibiu, al cărei dirijor permanent a devenit în stagiunea 2014/2015. În 2015, a fost numit Dirijor Principal al Operei Române din Cluj, iar din această stagiune, Gabriel este Dirijorul Principal al Filarmonicii de Stat „Transilvania”.


Related posts

Leave a Comment