SportinCluj.ro: Fotbalul american, tot mai popular

Fotbalul american este un sport tot mai popular la Cluj. Cluj Crusaders, cea mai titrată echipă de fotbal american din Transilvania, are fani care au rămas alături de echipă încă de la fondarea ei, în anul 2010. Pentru acest an, obiectivul echipei clujene este câştigarea unui nou titlu de campioană a României, potrivit SportinCluj.ro.

Fotbalul american a devenit la Cluj un sport cu tot mai mulţi adepţi, care se strâng în jurul echipei-fanion, Cluj Crusaders. La început, această echipă era formată mai mult din străini, însă, în prezent, a devenit o echipă multinaţională, antrenată de un mexican, cu jucători români, moldoveni sau francezi, spune antrenorul Rafael Ruiz. Obiectivul acestei echipe este câştigarea titlului naţional, spune antrenorul mexican.

 

Numărul spectatorilor a crescut constant în ultimii ani, mai spune Rafael Ruiz. Antrenorul Cluj Crusaders spune că tinerii, mai ales adolescenţii, sunt atraşi de spectaculozitatea meciurilor. Mai mult, la fiecare meci, fanii Cluj Crusaders distribuie noilor spectatori fluturaşi în care sunt explicate regulile acestui joc, iar astfel cei care ajung întâmplător la stadion devin repede interesaţi de acest sport cu origini nord-americane.

Related posts

Leave a Comment