Oradea – destinație europeană “must see & experience”

Oradea este singurul oraş din România nominalizat în cadrul competiţiei “Cele mai bune destinaţii europene turistice în 2022”, care include 20 de locuri de pe continent selecțíonate pe baza ofertei culturale.

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (Visit Oradea), a lansat această candidatură la cea de-a 13-a ediţie a competiţiei continentale promovată de EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în parteneriat cu reţeaua EDEN a Comisiei Europene, având  parteneri media Forbes US și Conde Nast Travelers, conform Agerpres.

La baza selecţiei au stat mai mulţi factori ce poziţionează Oradea în topul destinaţiilor turistice “must see & experience” din Europa, și-anume: bijuteriile arhitecturale Art Nouveau, Varadinum  –  una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale, precum și bogăția  apelor termale din zonă.

EuropeanBestDestinations.com descrie Oradea drept un oraş care se bucură pe deplin de fiecare anotimp, într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinaţii ale regiunii pentru un turism lent şi fără stres. Alături de Oradea au mai fost nominalizate alte 19 oraşe sau zone turistice din Europa, precum Viena, Istanbul , Londra , Roma și Coasta Amalfi, Insula Creta şi Atena , Plovdiv, Amiens, Praga , landul Bavaria sau orășelul Marbella din Spania.

(foto: EuropeanBestDestinations.com)

Related posts

Leave a Comment