Opera Aida, pusă în scenă în Piaţa Unirii. În operă vor juca 450 de voluntari, ”înrolați” în armata egipteană. Intrarea spectatorilor este gratuită. VIDEO

Piața Unirii din Cluj va găzdui cel mai grandios spectacol de operă, pus în scenă în aer liber în capitala Transilvaniei. Este vorba de opera Aida, de Giuseppe Verdi. Spectacolul va avea loc sâmbătă seara, de la ora 20.00. Intrarea spectatorilor este gratuită.
Reprezentația va aduce prezența unor invitați speciali, precum dirijorul David Crescenzi, soprana Dragana Radakovic și baritonul Ștefan Ignat. Pe lângă invitații speciali și artiștii Operei Naționale Române din Cluj, în spectacol vor fi prezenți și 450 de voluntari, care vor juca rolurile soldaților din armata egipteană. Spectacolul de sâmbătă are o dublă semnificație. Prima este implicarea concretă a Operei clujene în susținerea candidaturii Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, iar cea de-a doua reprezintă aniversarea deschiderii Operei, care a luat ființă în anul 1920. Aida a fost spectacolul inaugural al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment