Opera Națională Română își mută spectacolele în aer liber

Artiștii Operei Naționale Române din Cluj au găsit o modalitate inedită de a se adapta restricțiilor impuse de pademie. Pentru că, de la declanșarea stării de urgență și până acum, a fost imposibilă organizarea de concerte în sala de spectacole a operei, artiștii lirici au decis să concerteze în aer liber. Locul ales este amfiteatrul verde al Cluj Innovation Park, proiect dezvoltat de Primăria Cluj-Napoca în zona Dealului Lombului.

La concerte pot participa maximum 500 de persoane, adică puțin peste jumătate din numărul total al spectatorilor care pot intra în sala de concerte a Operei Naționale Române. Spectacolele vor avea loc în fiecare seară de vineri și de sâmbătă.

Primul spectacol va avea loc vineri, 10 iulie, de la ora 20.00. Este vorba de o Seară italiană, susținută de tenorul Marius Vlad Budoiu, acompaniat la pian de David Crescenzi. Sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20.30, va avea loc spectacolul ”Opera picnic: Anotimpurile de Antonio Vivaldi vs. Astor Piazzola”. Spectacolul va fi interpretat de orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, cu soliști la vioară Vlad Baciu și Rareș Munthiu.

Related posts

Leave a Comment