ONU va tipări proprii săi bani

Banca Israelului a cumpărat marţi 800 milioane de dolari, în rezultatul acestui fapt valuta americană a urcat la 0,6%. Logica acestei afaceri este una neînţeleasă pe fundalul neliniştirilor mondiale din perspectiva stabilităţii valutei americane.ONU a venit în data de 8 septembrie cu o declaraţie specială, în care a chemat să minimalizeze rolul dolarului în calitate de valută de bază de rezervă mondială.
Raportul, împărtăşit la Conferinţa ONU pentru dezvoltare şi comerţ (UNCTAD) solicită elaborarea unei proprii valute de rezervă a statelor membre.

Liderul Uniunii Industriaşilor din Israel Shraga Bross a averizat încă o dată că slăbirea dolarului va provoca un prejudiciu însemnat exportului isarelitean. El consideră că sprijinirea industriaşilor trebuie să se bazeze pe o relaţie specială dintre responsabilitatea statului şi a Băncii Israelului. În caz că dolarul se va prăbuşi, Bross prognozează un transfer al majorităţii producţiilor în China, SUA şi România. Din punctul lui de vedere, neregulile în privinţa dolarului sunt legate exclusiv de “manipulările speculanţilor de pe piaţa financiară”.

Related posts

Leave a Comment