Între 300 şi 400 de cadavre au fost descoperite într-un oraş lovit de tsunami


Autorităţile japoneze au anunţat că au descoperit între 300 şi 400 de cadavre în oraşul de coastă Rikuzentakata, din prefectura Iwate, lovită de tsunami, relatează postul de televiziune NHK. Peste 1.500 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în seismul şi tsunamiul produs vineri în Japonia, iar cel puţin 2.500 de persoane au fost date dispărute.215.000 oameni s-au refugiat în adăpoosturi de urgenţă, după ce casele lor au fost distruse sau avariate în urma seismului şi a tsunamiului care i-a urmat.
Bilanţul oficial a crescut la 900 de morţi, printre care şi poliţişti, membri ai echipelor de intervenţie şi alţii care au încercat să ajute persoanele aflate în pericol.
Cutremurul cu magnitudinea de moment 8,9, al cincilea ca magnitudine din lume, după 1900, şi cel mai puternic înregistrat vreodată în Japonia, va redefini provocările cu care se confruntă ţara, împovărată deja de datorii, de stagnare economică şi de o scădere a creşterii populaţiei.
Seria de replici a continuat sâmbătă – cea mai puternică având magnitudinea 6,8 – alimentând panica din rândul populaţiei.

Related posts

Leave a Comment