OMS: Lumea nu este pregătită să facă faţă unei epidemii de gripă. “Virusul din China, o enigmă înconjurată de mister”

Lumea nu este încă pregătită să facă faţă unei noi eventuale epidemii de gripă, a avertizat marţi directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Keiji Fukuda, potrivit Mediafax.După epidemia cauzată de virusul H1N1 în anii 2009-2010 în China, “munca a fost îndeplinită, însă lumea nu este pregătită să (facă faţă) unei epidemii majore şi grave”, a subliniat acesta, intervenind în faţa delegaţilor la reuniunea Adunării generale a OMS care se desfăşoară la Geneva, potrivit www.romanialibera.ro.

Aceste declaraţii vin în momentul în care un nou vitus, H7N9, afectează China şi a contaminat din martie 130 de persoane dintre care 25 au murit până în prezent.

“Când oamenii sunt afectaţi de o nouă boală, nu vă puteţi întoarce doar către cărţi pentru a afla ce e de făcut”, a declarat Fukuda. Conform acestuia, sistemele de reacţie rapidă sunt şi mai indispensabile cu cât aceste boli sunt puţin cunoscute.

Multe dintre aceste virusuri reprezintă o ameninţare pentru om, iar experţii caută să înţeleagă cum se propagă la oameni. “Orice virus al gripei care afectează oamenii are potenţialul de a deveni o ameninţare majoră pentru sănătate”, a amintit directoarea generală a OMS, Margaret Chan. “Acest virus este o enigmă înconjurată de mister”, a adăugat ea.

Related posts

Leave a Comment