Omagiu impresionant al ambasadorului SUA adus la Cluj Regelui Mihai I

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a adus un ultim omagiu Regelui Mihai I al României. Diplomatul american a fost prezent la Cluj la o conferinţă organizată de grupul de analiză şi reflecţie Citale din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Pentru ambasadorul american, Majestatea Sa Regele Mihai I a fost un model de curaj şi de integritate.

”În secolele trecute, au fost multe acte de curaj înfăptuite de mulţi români, dar când ne uităm în special la anii 1944 – 1947, cred că ar fi greu să găsim vreun român care să fi fost mai curajos, mai hotărât, mai patriot decât Regele Mihai. Prin rolul său în actul de la 23 august şi prin eforturile sale hotărâte pentru a asigura libertatea României şi încercarea de a preveni consolidarea regimului comunist după încheierea ostilităţilor din 1945 şi până la abdicarea sa în decembrie 1947, el poate servi drept exemplu pentru cei care cercetează această parte a istoriei României şi Europei”, a spus Hans Klemm.

 

Dezbaterea organizată la Universitatea Babeş-Bolyai a început cu un moment de reculegere în memoria Regelui. Majestatea Sa a fost profesor honoris causa şi senator de onoare al universităţii clujene, universitate care a fost întemeiată de bunicul Său, Regele Ferdinand I al României.

Related posts

Leave a Comment