O gură de oxigen pentru turismul din Munții Apuseni

Relaxarea măsurilor de distanțare socială înseamnă o gură de oxigen pentru turismul din Munții Apuseni. Oamenii au profitat de faptul că pot călători mai ușor și au ieșit pentru a redescoperi minunății precum cascada Vălul Miresii de la Răchițele, lacurile montane de la Tarnița sau Beliș ori Cheile Turzii.

Zona Munților Apuseni are un imens potențial turistic, însă mulți români preferau să își fac vacanțele în străinătate. Ei redescoperă acum frumusețea acestei regiuni, spune istoricul Leonard Horvath de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Turiștii sunt atrași de frumuseți precum cascada Vălul Miresii de la Răchițele, salba de lacuri montane dintre Beliș și Gilău sau defilee precum Cheile Turzii, Cheile Tureniului sau Cheile Borzești. De asemenea, ei sunt impresionați de frumusețea unor sate precum Sâncraiu sau Mărișel.

Reprezentanții agențiilor de turism estimează că, în acest an, turiștii români vor reprezenta peste 80 la sută dintre cei care vor vizita Munții Apuseni. Înainte de pandemie, turiștii străini reprezentau aproximativ 40 la sută dintre cei care se cazau în pensiunile și hotelurile din Munții Apuseni.

Related posts

Leave a Comment