“Nu creşte TVA-ul”


Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează, potrivit ultimului raport, că România va înregistra în 2011 cea mai bună performanţă economică din Europa.
Ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu a dat vineri asigurări, după o scurtă întâlnire cu reprezentanţii misiunii FMI în România, că taxa pe valoarea adăugată (TVA) nu va fi majorată, fiind purtate în prezent discuţii despre lărgirea bazei de impozitare.
În privinţa arieratelor, ministrul de Finanţe a precizat că “nu vrem să prelungim arieratele. Am vrea să plătim cât mai mult, cât mai repede”.
El a subliniat totodată, întrebat de creşterea economică pe acest an, că rămâne valabilă proiecţia cu un avans al PIB de 0,8%. Vlădescu a adăugat că încă nu au avut loc discuţii despre o eventuală creştere negativă pentru 2010.
Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează, potrivit ultimului raport, că România va înregistra în 2011 cea mai bună performanţă economică din Europa, cu o creştere a PIB-ului de 5,1%, cu toate că pentru acest an a coborât estimarea de creştere economică de la 1,3% la 0,8%.
De asemenea, Fondul a majorat estimarea în ceea ce priveşte inflaţia din România în acest an, de la 3,6% la 4%, în vreme ce în 2011 creşterea medie a preţurilor de consum s-ar putea tempera la 3,1%.
În privinţa deficitului de cont curent, FMI anticipează pentru România un nivel de 5,5% atât pentru 2010 cât şi în 2011, uşor sub cel anticipat în precedentul raport, din octombrie 2009, de 5,6%.
Noile estimări sunt discutate de autorităţile româneşti cu misiunea FMI, care va fi prezentă în România în perioada 27 aprilie – 7 mai.

Related posts

Leave a Comment