Negocieri eşuate: Guvernul, sindicatele şi patronatele nu au căzut de acord pe salariul minim

Legea salarizării unice a ajuns la ultima strigare. La Ministerul Muncii a avut loc ultima întâlnire cu sindicatele. Negocierile, însă, nu au avut niciun rezultat, deşi s-au desfăşurat în prezenţa miniştrilor Botiş şi Ialomiţianu. Guvernul, sindicatele şi patronatele nu au căzut de acord pe salariul minim.Deşi au fost mai multe întâlniri între sindicalişti şi Ministerul Muncii, niciuna nu s-a soldat cu un rezultat concret. Soarta salariilor bugetarilor se decide în aceste momente, la Palatul Victoria. Membrii Coaliţiei de Guvernare s-au întrunit, la această oră, în şedinţă, pentru a decide cum şi cu cât vor creşte lefurile angajaţilor de la stat.
În cadrul şedinţei de luni a Coaliţiei, au fost analizate mai multe variante tehnice ale textului Legii salarizării unice, opţiunea finală urmând să fie decisă în această seară, potrivit deputatului Varujan Pambuccian.
“Au fost mai multe variante ce au trecut, dar decizia politică va fi luată mâine (marţi, n.r.), la ora 18:00”, declara, pentru NewsIn, liderul grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian.
Luni seara, prezent la postul public de televiziune, premierul Emil Boc a asigurat că Legea salarizării unitare va fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului, iar proiectul va ajunge luni, 22 noiembrie, pe masa conducerii Parlamentului, pentru stabilirea calendarului procedurii asumării.

Related posts

Leave a Comment