Neacordarea de prioritate pietonilor a dus la suspendarea a 14 permise la Cluj

Poliţiştii clujeni au desfăşurat o acţiune de amploare în seara de 22 ianuarie 2020.

Scopul principal al acesteia a fost respectarea regulilor de circulaţie în ceea ce priveşte pietonii.

Acțiunea s-a derulat pe arterele principale de pe raza municipiului Cluj-Napoca în scopul responsabilizării participanților la trafic și prevenirii accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor sau nerespectarii de către pietoni a normelor de legislație rutieră, susţin reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj.

”La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier împreună cu polițiști din cadrul secțiilor de poliție de pe raza municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul jandarmilor clujeni și al lucrătorilor din cadrul Poliției Locale, au derulat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranța și disciplină rutieră, în vederea prevenirii accidentelor de circulație”, informează IPJ Cluj.

Astfel, au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale. Pentru neregulile constatate, au fost reținute 16 permise de conducere, dintre care 14 permise au fost suspendate pentru neacordare de prioritate pietonilor.

De asemenea, au fost sancţionaţi şi pietonii indisciplinaţi. În acest caz au fost aplicate  25 de sancțiuni contravenționale.

Related posts

Leave a Comment