NASA avertizează: Terra va fi lovită în curând de explozii solare

Oficialii NASA ne avertizează că Pământul va fi lovit în 2013 de explozii solare devastatoare, deoarece, atunci, Soarele va ajunge la maximul puterii sale.Potrivit The Telegraph, conform scenariului furnizat de specialiştii de la NASA, Terra va fi afectată de explozii solare extreme. Sistemele solare vor fi distruse, sateliţii artificiali nu vor mai funcţiona, zborurile vor fi întrerupte, generatoarele de curent se vor supraîncălzi şi omenirea va rămâne în beznă.
Cauza? În maxim trei ani de zile, se preconizează ca Soarele va ajunge la maximul puterii sale. În aceeaşi avertizare îngrijoratoare, NASA mai anunţă că o super furtună de lumină poate cauza consecinţe catastrofice pentru omenire, iar mai grav este că, serviciile de urgenţă sau securitatea naţională nu vor putea face nimic, oricât de multe măsuri de precauţie s-ar lua.
Oamenii de ştiinţă mai cred că vor fi distruse toată apărătura electronică începând de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, staţiile de control aerian, până la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele, iPodurile şi echipamentele Sat Navs. Datorită ataşamentului şi dependenţei maxime pe care oamenii au dezvoltat-o faţă de apărătura electronică, despre care se se ştie că este sensibilă la energia magnetică, pagubele materiale s-ar ridica la miliarde de dolari şi probleme devastatoare pentru guvernele întregii lumi. Cercetătorii avertizează ca furtuna poate cauza pagube de 20 de ori mai mari decât cele provocate de Uraganul Katrina, care a devastat New Orleans-ul în 2005 şi a provocat stricăciuni de peste 125 miliarde de dolari (85 miliarde de euro).
“Ştim că va veni, dar nu putem estima cât de rău va fi”, a declarat Dr. Richard Fisher, directorul departamentului de heliofizică din cadrul NASA, atunci când a fost întrebat despre o aproximare a pierderilor materiale. “Primele vor cădea sistemele de comunicaţie, sateliţii şi sistemele de ghidare a avioanelor. Cât de curând, vor urma dispozitivele electrice din bănci, spitale şi chiar şi cele din propriile noastre case. Vor fi probleme uriaşe pentru omenire. Largi părţi ale globului vor rămâne complet în întuneric, din cauza căderii sistemelor generatoare de energie, iar refacerea acestora va necesita mult timp”, a adăugat Dr Fisher.
Cel mai optimist scenariu este acela în care Terra va suferi doar câteva ore din cauza furtunilor magnetice şi nu zile sau luni întregi, aşa cum prevede Dr. Fisher. Cert este, avertizează cercetătorii NASA, că măsurile trebuie luate din timp pentru a preveni un dezastru de asemenea proporţii.
Săptămâna trecută a avut loc la Washington DC, o Conferinţă Spaţială, la care au participat oameni de ştiinţă NASA, politicieni, cercetători şi oficiali ai Guvernului, pentru a discuta despre acest tip de avertizări. În timp ce şi alţi cercetători au vorbit despre pericolul acestei furtuni, Dr Fisher, cercetător în slujba NASA, de aproape 20 de ani, a interpretat cel mai bine previziunea oferită de NASA. Acest fenomen va face Soarele să ajungă la o temperatură de peste 5500 grade C (10,000 grade F). În plus, la fiecare 22 de ani, ciclul magnetic al Soarelui atinge punctul maxim, în timp ce “flăcările” soarelui ating cota maximă odată la 11 ani. Ei bine, în 2013, aceste două evenimente se vor combina şi vor produce un nivel imens de radiaţii.
Cel mai probabil scenariu pe care acestă îl oferă, este ca zone foarte mari, incluzând Europa de Nord şi Marea Britanie, vor rămâne primele fără energie şi acces la echipamentele electronice pentru ore, poate zile întregi. El a mai adăugat că pregătirile şi măsurile de prevenenire, în cazul acestor explozii solare sunt asemănătoare celor din cazul sezoanelor tornadelor, când autorităţile sunt conştiente ca un pericol se apropie, însă nu ştie cât de serioase sau grave vor fi consecinţele.

Related posts

Leave a Comment