MyBRD Mobile permite utilizatorilor să ceară bani

Utilizatorii serviciului de mobile banking, MyBRD Mobile, beneficiază de noi funcţionalităţi inovatoare. «Split the bill» (Împarte nota de plată) le permite celor care folosesc serviciul să împartă cheltuielile, fie că este vorba despre o masă în oraş cu prietenii sau de plata facturilor de utilităţi în cazul locuinţelor folosite în comun. Suplimentar, utilizatorii au acum posibilitatea de a solicita bani prin funcţionalitatea «Request money» (Cere bani) sau de la orice alt utilizator al aplicaţiei MyBRD Mobile prin indicarea doar a numărului de telefon.Cele două noi opţiuni de transfer de bani completează gama de funcţionalităţi inovatoare oferită de serviciul de mobile banking al BRD, spun reprezentanții băncii. Una dintre acestea este transferul direct către un număr de telefon mobil, o modalitate unică pe piața bancară din România. Beneficiarul plății poate ridica banii, imediat, de la orice agenție BRD, chiar şi fără să fie titularul unui cont bancar. Suplimentar, clienții beneficiază de alte funcționalități inovatoare, precum plata facturilor de utilități prin scanarea codului de bare și transferurile prin coduri QR către alți utilizatori MyBRD Mobile.

Lansat în noiembrie 2013, serviciul de mobile banking MyBRD Mobile numără peste 205.000 de utilizatori şi este în topul celor mai descărcate 3 aplicaţii financiare din magazinele sistemelor de operare iOS, Android şi Windows Mobile, cu mai mult de 255.000 de descărcări până în prezent.

Şi serviciul de internet banking MyBRD Net le propune utilizatorilor câteva funcţionalităţi noi. Astfel, clienţii persoane fizice, investitori la unul din fondurile de investitii BRD Asset Management, distribuite prin BRD, pot consulta informaţii legate de fondurile deţinute şi, de asemenea, pot subscrie şi răscumpăra unităţi de fond.

Serviciul MyBRD Net numără 703.000 utilizatori care au generat, în 2015, peste 2,5 milioane de tranzacţii, în creştere cu 15 % faţă de anul precedent, valoarea tranzacţiilor fiind, în acelaşi interval, cu aproximativ 1 milion RON mai mare decât cea înregistrată la finalul anului 2014.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD – Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienţi şi operează o reţea de 842 de unităţi. BRD ocupa o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor având 2,2 milioane de carduri emise şi o reţea de acceptare de peste 26 000 POS-uri şi 1 500 ATM-uri. Cu operaţiuni de factoring de 960 milioane de euro în 2014, BRD este liderul pieţei de factoring din România. Activele totale ale băncii erau, la sfârşitul lunii septembrie 2015, de 47,6 mld RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148 000 de angajaţi în 76 de ţări şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Related posts

Leave a Comment