Muzeul Etnografic al Transilvaniei – parte a Asociaţiei Europene a Muzeelor în Aer Liber

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a participat la cea de-a 28-a Conferinţă a Asociaţiei Europene a Muzeelor în Aer Liber (AEOM – Association of European Open-air Museum).Evenimentul a avut loc în perioada 21-25 august.

Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca a primit, la încheierea conferinţei, calitatea de membru al acestei prestigioase asociaţii şi a devenit, astfel, cea de-a doua instituţie muzeală din România care face parte din AEOM.

,,Suntem extrem de onoraţi de faptul că Muzeul Etnografic al Transilvaniei a obţinut acest statut important, demonstrându-se astfel că proiectele derulate de-a lungul timpului şi-au atins scopul de a valorifica obiectele de patrimoniu pe care institu?ia le de?ine ?i de a atrage cât mai mul?i vizitatori, români ?i străini, deopotrivă”, a precizat Alin Tişe, pre?edintele Consiliului Judeţean Cluj

Conferinţa din acest an din Marea Britanie fost organizată sub genericul ,,The Resilient, Entrepreneurial Museum and Master Planning” (Muzeul flexibil, antreprenorial şi master planning). Aici au fost prezenţi 127 de specialişti din peste 40 de instituţii muzeale din Europa, America de Nord şi Australia.

Related posts

Leave a Comment