Mister Bean blochează site-ul preşedinţiei spaniole a Uniunii Europene


Personajul umoristic Mister Bean, deseori folosit pentru a-l caricaturiza pe şeful Guvernului spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, a blocat luni, fără să ştie, site-ul de Internet al preşedinţiei semestriale spaniole a Uniunii Europene.Printr-un truc informatic, un răuvoitor a reuşit să facă astfel încât utilizatorii care încercau să acceseze site-ul www.eu2010.es să fie direcţionaţi pe un blog în care apărea Mister Bean în fotografie, având ca background o reproducere a paginii oficiale a preşedinţiei spaniole, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului de la Madrid.
Celebrul personaj, încarnat la posturile de televiziune şi pe marele ecran de actorul britanic Rowan Atkinson, apare zâmbind, cu ochii larg deschişi, salutând utilizatorii.
Site-ul preşedinţiei spaniole “nu a fost atacat propriu-zis de un hacker şi nu a fost afectat de o problemă de securitate”, a dat asigurări sursa oficială spaniolă citată de AFP, contrar informaţiilor furnizate de presa spaniolă.
Intruziunea virtuală a lui Mister Bean a avut însă consecinţe reale pentru pagina oficială a preşedinţiei spaniole a UE, care a debutat la 1 ianuarie.
Deoarece mii de utilizatori de Internet au dorit să verifice ei înşişi pagina de Internet, aceasta a fost blocată total, astfel încât era practic imposibilă accesarea sa luni după-amiază, afişându-se un mesaj de eroare când se încerca acest lucru.
Lui Zapatero a fost deseori numit în Spania Mister Bean, în special de criticii săi, din cauza presupusei sale asemănări fizice cu umoristul britanic.

Related posts

Leave a Comment