Mehedinţi, cea mai aglomerată stradă din Cluj


Dacă mergi pe strada Mehedinţi şi întrebi un trecător care este cea mai mare problemă a străzii, va răspunde invariabil “parcările”, fie că este pieton, fie că este şofer. Aceştia din urmă petrec zeci de minute seara în căutarea unui loc de parcare, iar pietonii sunt cei care resimt cel mai mult penuria de locuri de parcare de pe stradă: cu trotuarele ocupate de maşini, sunt nevoiţi să circule pe mijlocul drumului, printre automobile.
“Vorbim de un adevărat oraş care locuieşte pe strada Mehedinţi. Aproximativ 10.000 de oameni”, a spus recent şi primarul din Cluj-Napoca, Radu Moisin. Ajungem la 10.000 de locuitori chiar şi dacă luăm în calcul doar blocurile-turn de pe stradă, C-urile şi D-urile. Primele, cu nu mai puţin de 132 de apartamente în fiecare bloc, şi cele din urmă, cu patru apartamente la fiecare dintre cele 11 nivele, ajung de departe la 10.000 de locuitori, fără a pune la socoteală blocurile cu patru etaje de pe stradă sau, mai mult, cele de pe aleile care intersectează strada Mehedinţi. Numărul mare de apartamente face ca, în multe cazuri, într-un bloc să existe nu doar una, ci două asociaţii de locatari.
O soluţie pentru fluidizarea circulaţiei ar putea fi parking-ul care se ridică pe stradă şi care ar urma să fie finalizat în luna mai. Cu doar 120 de locuri, însă, acesta e de departe insuficient pentru degajarea trotuarelor acoperite de maşini dintr-un capăt în celălalt al străzii. “Structura străzii, numărul mare de utilizatori şi de riverani fac din strada Mehedinţi una dinrte cele mai grele din punct de vedere al soluţiilor de fluidizare”, spune Buzatu.
Parkingul de pe Mehedinţi, despre care Primăria spune că va fi gata luna viitoare, este construit de către Napoca Construcţii, câştigătoarea licitaţiei organizate în 2009 pentru realizarea parkingului de pe strada Aurel Vlaicu, şi are o valoare de 2,46 milioane de lei. Clădirea va avea demisol, parter şi terasă şi va avea 120 de locuri.

Related posts

Leave a Comment