Maria Macrea (OFSD): “Educaţia şi sănătatea sunt priorităţi naţionale pe termen lung”

Femeile social-democrate consideră că un stat responsabil trebuie să asigure un standard de calitate al vieţii, să susţină egalitatea de şanse şi categoriile defavorizate şi prin utilizarea tuturor tipurilor de fondurilor nerambursabile europene, având ca domenii prioritare educaţia şi sănătatea.La dezbaterea susţinută de Organizația Femeilor Social Democrate (OFSD), concretizată cu prilejul Comitetului Executiv Național, derulat în perioada 22-23 mai 2015, la Bran, s-a adoptat rezoluţia „Fonduri nerambursabile pentru proiecte sociale”. Documentul prevede importanța utilizării fondurilor nerambursabile europene în scopul îmbunătățirii standardului de viață.

„Am stabilit ca obiective prioritare educaţia şi sănătatea, care stau în centrul preocupărilor noastre politice, aşa cum familia, copii sunt prioritatea noastră cotidiană, în calitate de părinţi. Cele două domenii sunt priorităţi naţionale pe termen lung, iar, pentru buna derulare a proiectelor cu finanțare europeană trebuie să îmbunătăţim sistemul de evaluare a proiectelor”, a declarat Maria Macrea, preşedintele OFSD Cluj-Napoca.

Organizaţia Femeilor Social Democrate a mai stabilit că ONG-urile cu preocupări sociale, educaționale, medicale trebuie încurajate în utilizarea fondurilor nerambursabile, inclusiv prin cote de cofinanțare sustenabile pentru specificul acestor organizații și prin măsuri care să asigure accesul mai facil al ONG-urilor la creditare pentru cofinanțarea proiectelor.

Related posts

Leave a Comment