Marș ridicol al Noii Drepte. Fasciștii au cântat cu foc versurile unui poet comunist și habar nu au avut de ce au ieșit în stradă de 15 martie

Extremiștii din Noua Dreaptă s-au făcut de râs la Cluj. Fasciștii au cântat versurile poetului comunist Adrian Păunescu, bardul de curte al lui Nicolae Ceaușescu. Apoi, ei nu au știut să spune de ce mărșăluiesc în 15 martie. Unul dintre liderii fasciștilor a încercat să explice că el serbează în 15 martie… victoria românilor în Revoluția de la 1848, concretizată în capitularea armatei maghiare din august 1849 de la Șiria!Aproximativ 100 de fasciști au participat la un marș organizata de Noua Dreaptă în centrul Clujului. Legionarii au purtat un drapel național de mari dimensiuni, dar și drapele verzi ale mișcării de extrema dreaptă. Alți fasciști clujeni au declarat că doresc, pur și simplu, să protesteze împotriva maghiarilor.

Marșul organizației de extrema dreapta a avut loc pe traseul Piața Mihai Viteazu – Piața Unirii – Piața Avram Iancu, unde liderii fasciștilor au depus o coroană de flori la statuia lui Avram Iancu. Marșul s-a încheiat fără incidente.

Related posts

Leave a Comment