Mai multă transparență în administrația publică

De Alexandru Cordoș, senator PSD

În data de 5 noiembrie 2013 a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 281/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.
Prin prezenta lege, consultarea societății devine obligatorie, perioada de consultare publică va fi de 30 de zile lucrătoare. Astfel, se dorește implementarea unor reguli transparente de desfășurare a procesului de consultare publică.

Co-inițiator al acestei consideră că, în acest context, consultarea devine obligatorie, cetățenii trebuie să aibă un cuvânt de spus în procesul administrativ ce îi afectează în mod direct. Proiectele normative de interes general vor fi în atenția societății. Această lege va crește nivelul de încredere a societății în organele administrative și va contribui la creareaunei relații mai strânse între instituție și cetățean.Mulțumesc Academiei de Advocacy și membrilor Coaliției 52 pentru implicarea și inițierea unui act normativ care va reglementa transparența în administrația publică.

Related posts

Leave a Comment