Maia Sandu îndeamnă cetățenii să susțină integrarea în UE

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat luni, într-un mesaj adresat în direct către populaţie, că va convoca la 21 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, o adunare a cetăţenilor – Adunarea Naţională “Moldova Europeană”.


În mesajul său, Maia Sandu şi-a îndemnat concetăţenii să susţină integrarea în UE şi să demonstreze acest lucru.

„Am vrut să mă adresez direct oamenilor. Chiar dacă avem anumite supărări, păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă şi dezbinare, e momentul să ne unim împreună (ca) parte a familiei europene. Vin cu acest îndemn, pentru că, în momentele cruciale, deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influenţa vieţile noastre, ale copiilor noştri şi ale copiilor copiilor noştri”, a declarat Maia Sandu.

„Republica Moldova se află într-un moment de răscruce. Ce se va întâmpla cu ţara depinde de ce vom spune clar lumii – să spunem fără ocolişuri că vom izbuti. Plătim un preţ din cauza războiului declanşat de Federaţia Rusă”, a afirmat ea, subliniind că “Rusia continuă un război inuman şi încearcă să slăbească unitatea Europei”.

„Viaţa oamenilor a devenit mai complicată, mai scumpă şi mai neliniştită după 24 februarie 2022″, a spus în continuare Maia Sandu, adăugând că, în tot acest timp, guvernul şi majoritatea parlamentară au acţionat pentru a asigura pacea şi stabilitatea Republicii Moldova.

„Timpul a arătat că am ales calea cea dreaptă. Cei care au încercat să destabilizeze ţara nu au reuşit”, a afirmat preşedinta Republicii Moldova, indicând că “avem şi în ţara noastră persoane care ne ameninţă cu războiul”.

„Sunt persoane fără minte în Republica Moldova care se uită la ce se întâmplă în Ucraina şi se bucură. Ei îi aşteaptă pe ‘ai noştri’, uitându-se la ororile din Bahmut. Banii murdari corup justiţia, banii murdari finanţează aşa zisele proteste. O mână de oameni vor să fure viitorul nostru. Mulţi au impresia că cetăţenii Republicii Moldova sunt indiferenţi şi nu iau atitudine. Unii se întreabă dacă poporul nostru îşi doreşte cu adevărat integrarea europeană”, a afirmat Maia Sandu, propunându-le cetăţenilor moldoveni să-şi exprima clar opţiunea.

Related posts

Leave a Comment