“Cupa prieteniei”, turneu atipic la Câmpia Turzii
A cincea ediţiei a “Cupei prieteniei” a avut loc azi, 11 decembrie 2010, în sala de sport a Colegiului Tehnic “Victor Ungureanu”. Cu acest prilej, şase echipe ardelene s-au întrecut ca “între amici” pe terenul de volei. Scopul acestei competiţii a fost promovarea sportului, dar şi de a demonstra că unde există pasiune, nu există limite.Evenimentul este deosebit nu doar prin faptul că a reuşit să strângă pe teren persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 70 de ani, dar şi pentru că, pentru prima dată la Câmpia Turzii echipa Flotila 71 Aeriană, a avut şi alţi adversari, decât cei deprinşi cu tainele zborului. “Am făcut întâi competiţii cu Braşovul, iar acum, am început să facem şi la noi acasă, în Câmpia şi dorim să chemăm şi localnicii la joc. Echipa noastră activează din 2007. Anul acesta vom încerca să mergem din nou şi la Braşov. Deocamdată, sala noastră este în renovare, am avut noroc că ne-au ajutat domnul director de la Colegiul Tehnic Victor Ungureanu şi domnul Liviu Popa, care ne-au oferit sala şi tot spirijinul”, a declarat Micloş Ciobotă, organizator adjunct al cupei.
Trupele ce au “zburat şi atacat”, deasupra fileului, de această dată au fost: Flotila 71 Aeriană, CSM Câmpia Turzii, Colegiul Tehnic “Victor Ungureanu”, Esprit Braşov, Veteranii Turda şi Şoimii Câmpia Turzii.
Atât cei juni, cât şi cei mai experimentaţi au luptat pentru ca titlul “prieteniei” să revină echipei din care fac parte. “Noi am fost invitaţi să luăm parte la competiţia aceasta. Ne-am format un nucleu de echipă cu nişte băieţi de la Cluj şi participăm cu ei. Acum e a patra competiţie şi încercăm să mergem mai departe cu formula aceasta. Iar pe lângă aceştia, azi participă şi echipa de la Colegiu Tehnic şi rezervele de la CSM, ca să se rodeze şi ei un pic. S-au descurcat bine şi copiii, eu sunt mulţumit de ei“, a declarat Ilie Călean, antrenorul secund al echipelor CSM şi CTVU.
După toate cele 9 meciuri disputate, pe podium au urcat: CSM Câmpia Turzii, locul I, Şoimii Câmpia Turzii, locul II, iar bronzul a mers spre echipa Esprit Braşov. Chiar dacă 6-le său nu a fost câştigător, Ştefan Medeluş, susţine că s-a simţit foarte bine pe teren: “ Cred că a fost o mişcare reuşită atât din punct de vedere al organizatorilor, cât şi a participanţilor, a căror vârste se întind pe o plajă foarte mare de ani. Cred că sunt competitorul cel mai vârstnic, dacă ar fi să mă iau după cei pe care i-am văzut jucând. Am aproape 70 de ani. Am venit de la Braşov în condiţii bune, acolo era zăpadă, aici am întâlnit soarele, nu regret deplasarea făcută”, a spus acesta. De asemenea, îşi aminteşte că schimburile de experienţă de aceste gen au fost dese între Academia Forţelor Aeriene din Braşov, din care face parte şi cea din Câmpia Turzii, Baza Aeriană 71.
Oricât de ciudat ar părea şi oricât sunt de ocupaţi aceşti oameni, tot găsesc câteva ore pe săptămână pe care să le dedice sportului, iar rezultatele, deşi nu obţinerea acestora este scopul, se remarcă. Iar pentru cei tineri, cazul CSM, care încearcă să-şi croiască un drum frumos spre Divizia B, aceste competiţii sunt de bun augur.