Maia Sandu a cerut sisteme de apărare antiaeriană de la NATO

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, i-a cerut ajutorul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, acuzând din nou Rusia că încearcă schimbarea puterii democratice de la Chişinău.

„Cea mai mare problemă pe care o avem acum este necesitate unui sistem de supraveghere și apărare antiaeriană. Acest lucru este necesar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga regiune. Așadar, dorim ca partenerii noștri să ia în considerare acest tip de asistență de care avem nevoie urgent”, a spus Maia Sandu.

Privind la ceea ce face, astăzi, Rusia în Ucraina este clar că neutralitatea nu ne poate apăra. Una dintre retoricele propagandei ruse este că neutralitatea înseamnă că țara nu trebui să-și întărească sectorul de apărare, ceea ce nu are niciun sens. Nu se pune problema schimbarea neutralității, dar, cu siguranță, Republica Moldova ar trebui ajutată să-și consolideze sectorul de apărare şi să fie parte din noua arhitectură europeană de securitate.

La rândul său, Jens Stoltenberg a declarat că agresiunea rusă împotriva țărilor europene trebuie oprită. „Când războiul se termină, trebuie să ne asigurăm că istoria nu se va repeta, că Rusia nu va continua să invadeze Ucraina. Trebuie să rupem cercul de agresiune rusă împotriva țărilor europene”, a spus secretarul general al NATO.

Maia Sandu a susţinut, la Conferința de Securitate de la Munchen, că Rusia duce deja un război hibrid în Republica Moldova, prin acţiuni de propagandă, dezinformare, alerte false cu bombă şi atacuri cibernetice.

Related posts

Leave a Comment