Noi măsuri de relaxare: Din 15 mai, masca nu va mai fi obligatorie în aer liber, iar restricțiile de circulație noaptea dispar

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat noi măsuri de relaxare. Din 15 mai, masca nu va mai fi obligatorie în spațiile publice, în aer liber, cu excepția unor zone aglomerate, precum piețele. De asemenea, nu vor mai exista restricții de circulație pe timp de noapte. Există și noi măsuri de relaxare care vor fi aplicate din 1 iunie.

Iată o sinteză realizată de HotNews.ro:

Ce măsuri de relaxare intră în vigoare de la 15 mai:
  • purtatul măștii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepția piețelor și târgurilor.
  • se elimină restricțiile de circulație noapte
  • programul agenților economici revine la normal
  • activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate
Ce măsuri de relaxare intră în vigoare de la 1 iunie:
  • Nunțile, botezurile, mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dar dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.
  • Similar, la sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

Related posts

One Thought to “Noi măsuri de relaxare: Din 15 mai, masca nu va mai fi obligatorie în aer liber, iar restricțiile de circulație noaptea dispar”

  1. […] Din 15 mai, masca nu va mai fi obligatorie în spațiile publice, în aer liber, cu excepția unor zone aglomerate, precum piețele. De asemenea, nu vor mai exista restricții de circulație pe timp de noapte. Există și noi măsuri de relaxare care vor fi aplicate din 1 iunie, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment