Joe Biden, vizită surpriză la Kiev – Zelenski s-a întâlnit cu președintele SUA

Președintele american Joe Biden a ajuns la Kiev – prima lui vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse din în urmă cu aproape un an. La Kiev, Joe Biden s-a întâlnit cu președintele Volodomir Zelenski, în ziua în care Ucraina comemorează moartea a 107 persoane în timpul protestelor antiguvernamentale de acum nouă ani.

„Pe măsură ce ne apropiem de aniversarea invaziei brutale a Rusiei în Ucraina, mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelenski și pentru a reafirma angajamentul nostru de neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a transmis Joe Biden într-un mesaj pe Twitter.

„Președinte Joe Biden, bun venit la Kiev! Vizita dumneavoastră este un semn extrem de important de sprijin pentru toți ucrainenii”, este mesajul președintelui ucrainean postat pe Facebook.

Kievul nu este străin de vizitele oficiale, însă aceasta este diferită. Faptul că președintele SUA se întâlnește cu liderul Ucrainei în inima capitalei, în mijlocul unui conflict de amploare, transmite un mesaj foarte clar și puternic Moscovei că America și Occidentul rămân alături de Ucraina. Sirenele de raid aerian sunau la Kiev în momentul sosirii lui Joe Biden Sirenele de raid aerian au fost activate în toată Ucraina luni dimineață, inclusiv în capitala Kiev, și sunau și în momentul sosirii președintelui ucrainean în capitala ucraineană.

„Vă rugăm să mergeți la adăposturi!” au transmis autoritățile din Kiev pe canalul lor oficial Telegram.

Related posts

Leave a Comment