Mahmoud Abbas, despre perspectivele unui stat palestinian

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a vorbit presei despre perspectivele unui stat palestinian, făcând, în acest context, unele referiri negative, la Israel şi la Statele Unite.Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a vorbit presei despre perspectivele unui stat palestinian, făcând, în acest context, unele referiri negative, la Israel şi la Statele Unite.
Mahmoud Abbas, apreciază că, încă, nu este pentru ordinea de zi o solicitare adresată Consiliului de Securitate, de a recunoaşte statul palestinian, dar, un astfel de apel, este posibil în viitor.
Acesta a mai declarat ziarului iordanian “Al rai” că posibilitatea dizolvării Autorităţii Palestiniene nu este de luat în considerare, deoarece ar genera haos şi trebuie căutate alte căi”pentru a pune Israelul la colţ”.
Autoritatea palestiniană regretă decizia Camerei Reprezentanţilor de la Washington, care condamnă orice recunoaştere unilaterală a unui stat palestinian, fără tratative.
Negociatorul OEP, Saeb Arakat, a declarat că, de 20 de ani, au loc tratative şi, până astăzi, procesul politic nu a schimbat nimic, din perspectiva viitorului stat palestinian. Câteva ţări din America Latină au recunoscut, deja, statul palestinian.
Şeful echipei palestiniene de negociatori, Saeb Arakat, este de părere că Statele Unite se pot abţine de la recunoaşterea statului palestinian, dar nu pot împiedica alte ţări să o facă.

Related posts

Leave a Comment