MAE îşi încurajează angajaţii să plece la posturi în tandem, soţ-soţie

Ministerul de Externe a precizat, că, din raţiuni financiare, este încurajată participarea la concurs şi plecarea la post în tandem a angajaţilor MAE soţ-soţie, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor posturilor respective şi promovării concursului.Sunt fie soţ-soţie, fie rude şi reprezintă România peste hotare, în cadrul ambasadelor şi consulatelor. Ambasador la Washington este Adrian Cosmin Vieriţa, iar Codrina Vieriţa este ministru-consilier. Tot în capitala Statelor Unite, şeful-adjunct al misiunii este Cristian Gaginsky, iar doamna Cristina Gaginsky este consilier.
La Canberra, în Australia, ne reprezintă ambasadorul Mihai Ştefan Stuparu, care o are consilier pe doamna Cristina Stuparu.
La ambasada de la Bruxelles, în Belgia, sunt angajaţi consilierul diplomatic, Mircea Simion, iar secretarul II este Teodora Simion. La Beijing, în China, ambasador este Viorel Isticioaia Budura, iar consilier diplomatic este Tatiana Isticioaia Budura. Iar la New Delhi, India, ambasador este Valerica Epure, iar Cristian Epure este consilier.
Situaţie similară la Tel Aviv. Ambasador este Edward Iosiper iar consilier diplomativ este Tatiana Iosiper.
Un alt exemplu este Roma, unde ambasador este Răzvan Victor Rusu, iar Livia Alexandrina Rusu este consilier diplomatic.
Aceeaşi situaţie în Spania şi Suedia. La Madrid, ambasador este Maria Ligor şi consilier Adrian Ligor, iar la Stockholm, Răduţa Matache este ambasador, iar Constantin Matache este ministru-consilier.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Externe, toate persoanele aflate la post ca angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe, care sunt soţ si soţie, au fost trimise în misiune cu respectarea legislaţiei interne şi în conformitate cu practica diplomatică internaţională.
Potrivit instituţiei, înaintea plecării la post, toţi angajaţii – diplomaţi de carieră sau personal tehnico-administrativ – au fost declaraţi admişi la posturile respective în urma concursurilor care au avut loc înainte de trimiterea în misiune.
MAE precizează şi că este încurajată participarea la concurs şi plecarea la post în tandem a angajaţilor soţ-soţie, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor posturilor respective şi promovării concursului, din raţiuni financiare.
Cheltuielile cu cazarea, cu indemnizaţiile soţilor/soţiilor şi copiilor sunt mai mici dacă pleacă în misiune pe două posturi angajaţi soţ-soţie, decât dacă ar pleca angajaţi diferiţi, fiecare cu familia lui, au explicat reprezentanţii ministerului.

Related posts

Leave a Comment