Lucrări de întreținere pe drumul județean Coasta – Tăușeni

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 109Z Coasta (DJ 109D) – Tăușeni – DJ 161K, cel mai recent drum preluat în administrare de Consiliul Județean Cluj.

Lucrările de întreținere vizează un sector în lungime de aproape cinci kilometri, situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 4+765.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă: „Dorim să îmbunătățim, atât timp cât condițiile meteorologice permit acest lucru, condițiile de circulație pe toate drumurile aflate în administrare, cu atât mai mult pe cele preluate recent, mai exact în cursul acestui an. Cât timp vremea ne va permite, vom continua să intervenim pe cât mai multe drumuri județene”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, a declarat că modernizarea rețelei de drumuri județene este o prioritate pentru administrația publică. El a adăugat că, în 2023, vor fi preluate în administrarea județului noi drumuri, care vor fi aduse la standardele cuvenite.

Sunt prevăzute, astfel, lucrări de întreținere specifice drumurilor pietruite, adică reprofilarea drumului cu cilindrare și adaos de piatră spartă, aducerea la profil a acostamentelor și alte lucrări de întreținere a platformei drumului.

Noul drum județean 109Z asigură legătura între drumurile județene 109D și 161K, prin localitățile Coasta și Tăușeni.

Related posts

Leave a Comment